Festival Gözlemleri - Filika Tiyatrosu

17.9.2014 00:00:00

FİLİKADAN FESTİVALE

Helin Başak Uluslararası Sanat Festivali’nde ilk defa katılımcı olarak yer aldık. Ekibimizin çoğu Başak Sanat ile ilk tanışıklığını yaşadı.Festivalin geniş yelpazesini, renkli içeriğini ve yüksek iletişim ağını kavramamızın bize ve festival katılımcılarına kattığı değer tartışılmazdır.Belki de en büyük sevincimiz ve anlamlı bulduğumuz gerçek, Helin Başak ablamızın anısının İstanbul’un sokaklarında, parklarında ve en önemlisi çocukların gülüşlerinde yaşamasıydı. Festival programının geniş kitlelere hitap etmesinin ve geniş insan gruplarını kucaklamasının nedeni dil, din, ırk farkı gözetmeden hareket edip demokrasiyi ve güleryüzlülüğü ilke edinmesidir. Her organizasyonda olduğu gibi aksaklıklar olması doğallığı,bu aksaklıkları ilerdeki festivallerde en asgari seviyeye indirilebilecek bir çalışmanın olacağı inancını taşıyor. Festival programına dahil olduğumuz ve birliktelik sağladığımız için festival sürecini anlamlı buluyoruz.

Ve bizler Filika olarak ilk defa parkta performans göstermemize rağmen gerek çocuklardan, gerek büyüklerden, gerekse vakıf gönüllülerinden gördüğümüz büyük ilgi sayesinde hiç yabancılık çekmedik. Çocuklarla iş yapmak bizi de oldukça eğlendirdi. Onların gözündeki ışıltıyı görünce olmak istediğimiz yerin tam da bu festival olduğunu kavradık. Bize bu festivalde yer verdiğiniz, ilgi ve alakanızı esirgemediğiniz ve festivale verdiğiniz emekten ötürü teşekkür ederiz. Festivalin ve elbette Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın yürütüğü bütün projelerin sürekliliği ve başarılarının devam etmesini gönülden diliyor, Filika olarak elimizden gelen desteği her zaman sağlayacağımızı belirtmek istiyoruz.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı’na emek veren herkese selamlar olsun,

FİLİKA OYUNCULARI